Ce este o aplicatie web based, business, personalizata?

Ce este o aplicatie web based, business, personalizata?

Se intampla sa auzi despre aplicatii web personalizate la fiecare pas. Sa aflam ce este o aplicatie web business personalizata si ceea ce, cu siguranta nu este.

Dezvoltarea aplicatiilor web este un proces compus care se extinde cu mult dincolo de scrierea de cod si de alegerea tehnologiilor. Scopul lor este sa ofere o valoare reala si imbunatatirea proceselor afacerii tale.

O aplicatie web based nu este o aplicatie mobile sau desktop

Majoritatea oamenilor cred ca o aplicatie web este un software care ar trebui descarcat si instalat, la fel ca aplicatiile mobile sau software. Total gresit! Aplicatiile web sunt deschise in browsere, similar unui site web, dar in loc sa ofere doar informatii, ofera o anumita interactiune si au anumite functionalitati.

De la aplicatii de cumparaturi la marile CRM-uri lumea aplicatiilor web este uriasa. Cu totii le folosim. Majoritatea sunt generice, create pentru diverse platforme si scopuri universale. Sunt ieftine si pot fi potrivite pentru multi utilizatori, dar, alegand intre aplicatii web generice si dezvoltare personalizata pentru afacerea ta, optiunea personalizata castiga intotdeauna.

Ce nu este o aplicatie web personalizata?

Afacerea mea foloseste un software, dar, pur si simplu nu functioneaza pentru noi!

Ar parea o scuza pentru a renunta complet la software, dar acesta este un motiv in plus pentru care afacerea ta are nevoie de o solutie software personalizata.

Ce rost are sa ai o solutie software care nu serveste la nimic?

Majoritatea  celor care spun acest lucru au o solutie gata-facuta pe care au achizitionat-o si care nu ofera nicio valoare in niciun sector al companiei.

Compania ta avanseaza, la fel si instrumentele pe care le utilizezi zilnic. Cum poti tine pasul cu concurenta daca folosesti metode gresite pentru a gestiona sarcinile de zi cu zi?

Deci, in primul rand, sa excludem doua tipuri de aplicatii web nepersonalizate.

1.Aplicatii web standard, generice

Aplicatiile web standard sunt cele pe care le cumperi, ca produse finite, gata facute. De obicei, le poti integra cu produsul tau, dar, in general, nu le poti modifica, sau posibil doar intr-o masura limitata. Sa nu mai vorbim aici de adaugarea de noi functionalitati, asta depaseste sfera de aplicare.

Aplicatiile gata facute sunt vandute multor companii in aceeas formă, adesea intr-un model SaaS bazat pe abonament. Si vine cu un pret.

O companie de dezvoltare web a decis sa creeze un astfel de software, pe cont propriu, pentru a satisface cerintele unui public cat mai larg. Aplicatia poate avea o mare varietate mare de functii, dintre care doar cateva sunt utile pentru un anumit cumparator.

2.Aplicatie web personalizabila

Un alt tip de aplicatie web este o aplicatie personalizabila. Aceste produse pot fi personalizate in functie de nevoile clientului, dar de obicei nu sunt construite de la zero. Vine ca un pachet gata facut, dar il putem personaliza pentru anumiti clienti, adaugand caracteristici si functionalitati dedicate.

Cand este utila o aplicatie web standard?

Atunci ai un buget redus sau preferi sa platesti o taxa lunara decat sa cheltui pentru dezvoltare. In plus, o aplicatie standard poate fi folosita in cel mai scurt timp.

Exista solutii potrivite scopului tau, cum ar fi sisteme CRM si CMS, platforme de comert electronic, etc. Prin urmare, ar putea fi mai economic sa le achizitionezi in loc sa dezvolti o aplicatie web noua.

Dar si atunci cand avem nevoie de o aplicatie web personalizata, deoarece optiunea disponibila contine lipsuri notabile, merita sa calculam rentabilitatea dezvoltarii. Uneori, ajustarea proceselor interne este mult mai eficienta decat construirea unei aplicatii web.

Ce este o aplicatie web business personalizata?

Sa evaluam fiecare dintre componentele intrebarii. Apoi, pe baza acestui lucru, vei putea evalua fiecare produs digital.

Personalizat

Inseamna ca produsul este construit strict in functie de cerintele unice si obiectivele de afaceri, care se traduc in caracteristici de design, cod, tehnologie, experienta de utilizator etc.

Web

Inseamna ca aplicatia este accesata prin Internet, printr-un browser. Astfel, utilizatorii nu trebuie sa o descarce, sa o actualizeze sau sa o configureze pentru a se bucura de toate functiile,

Aplicatie

Aplicatia ofera functionalitati speciale si interactiune bidirectionala, spre deosebire de site-urile web informative care prezinta in principal date.

Ce este o aplicatie web personalizata?

O aplicatie web personalizata este un produs digital unic care poate fi accesat prin internet. Software-ul personalizat este conceput pentru a satisface nevoile unui anumit client. O companie de dezvoltare de software lucreaza direct cu clientul pentru a crea o aplicatie care ajuta la un set de sarcini.

Acest tip de software functioneaza doar pentru o singura companie si nu poti cumpara o astfel de aplicatie dintr-un magazin. Singura modalitate de a o obtine este sa platesti pentru dezvoltarea ei. Software-ul personalizat este conceput pentru nevoi speciale de afaceri, iar clientul este implicat in procesul de dezvoltare inca de la inceput.

Dezvoltarea personalizata iti permite sa adaugi noi functii odata cu cresterea companiei tale. O aplicatie web construita de la zero este mai consumatoare de timp si mai costisitoare (pe termen scurt). Dar, in acelasi timp, se potriveste mai bine nevoilor tale, iar costul initial se recupereaza mai tarziu.

Cum se dezvolta o aplicatie web business personalizata?

Dezvoltarea unei aplicatii web business personalizate pentru un client implica abordarea specifica a nevoilor si cerintelor acelui client. Iata un ghid detaliat pas cu pas pentru dezvoltarea unei astfel de aplicatii:

Planificare

Intelegerea nevoilor clientului cuprinde discutii detaliate despre obiectivele, cerintele si asteptarile sale.Se discuta despre caracteristicile aplicatiei web. Se evalueaza fezabilitatea proiectului in functie de resurse, buget si termenele stabilite. Apoi se stabileste o planificare detaliata a proiectului, inclusiv etapele de dezvoltare, teste si implementare.

Proiectarea si arhitectura aplicatiei web

Se creeaza o schita initiala a aplicatiei, identificand functionalitatile si interfetele principale. Se defineste arhitectura sistemului, se aleg tehnologiile si framework-urile potrivite. Aceasta etapa, foarte consumatoare de timp, este cea mai importanta, asa ca, ne asiguram ca fiecare parte a designului este impecabila.

Dezvoltarea aplicatiei

Se implementeaza functionalitatile planificate in cod sursa folosind limbajele de programare adecvate. Se dezvolta structura bazei de date si se integreaza sistemul cu aceasta pentru stocarea si gestionarea datelor.

Procesul QA

Desigur, cu totii ne dorim ca produsul final sa functioneze corect. Din acest motiv, specialistii QA vor verifica modul in care aplicatia web functioneaza in diferite browsere, situatii si pe diferite dispozitive. Ne asiguram ca aplicatia nu contine erori si functioneaza perfect.

Lansare

Implementarea este cea mai interesanta parte. Dupa testare oferim o aplicatie web personalizata completa. Este gata pentru a fi folosita in beneficiul companiei tale. Dupa implementare putem oferi si actualizari sau imbunatatiri in functie de nevoile tale.

Dezvoltarea unei aplicatii web business personalizate necesita o abordare atenta si colaborare stransa intre echipa de dezvoltare si client. Comunicarea transparenta si implicarea activa a clientului in proces sunt esentiale pentru a asigura livrarea unei solutii care sa indeplineasca cu succes nevoile si asteptarile sale.

Proiectare & dezvoltare aplicatii web business personalizate

Servicii de proiectare si dezvoltare aplicatii web business pentru ideile neconventionale care au nevoie de solutii personalizate.

Te ajutam sa construiesti o aplicatie grozava si sa-ti atingi obiective specifice de afaceri. Pornind de la o analiza amanuntita a nevoilor tale putem crea o aplicatie web personalizata care te va ajuta sa reduci costurile de operare, sa automatizezi procesele interne si maximizezi eficienta.

Ne-am bucura sa discutam despre proiectul tau!

Autor

INSTATIC este o agenție de marketing online specializată în web design și generarea de trafic pe site și vânzări din motoarele de căutare și reclame plătite (SEO/SEM).

Ai nevoie de ajutor cu Dezvoltare?

Contactează-ne să discutăm despre Dezvoltare sau cere o ofertă de preț personalizată!


Your message has been sent successfully.
Sorry, error occured this time sending your message.

Articole recente Dezvoltare

Sunteți în căutarea unor sfaturi și informații valoroase? Fiecare dintre aceste aricole, din categoria Dezvoltare, este mai bun decât cel citit.