5 elemente cheie pentru crearea unui site web unic

5 elemente cheie pentru crearea unui site web unic

Fiecare site web este diferit, unic, la fel ca si nevoile fiecarei companii, dar, procesul de creare site este aproape acelasi pentru fiecare. Presupune parcurgerea celor cinci etape descrise mai jos pentru cele mai bune rezultate.

In functie de dimensiune si complexitate elementele pot fi simplificate si adaptate pentru a se identifica cu brandul tau.

1. Descoperire si strategie

In faza de descoperire si strategie analizezi obiectivele companiei tale, diferentiatorii unici de valoare, misiunea cat si utilizatorii. Care sunt asteptarile lor in privinta site-ului? Ce vrei sa invete despre tine clientii tai atunci cand ajung pe site-ul web.

Intelege ce continut trebuie sa redactezi inainte de a trece la pasul urmator. Ai nevoie de continut relevant si captivant pentru a atrage utilizatorii si a-i transforma in clienti fideli pe termen lung.

2. Arhitectura informatiei

Odata ce strategia a fost finalizata, proiectul trece in faza de arhitectura informatiei. Pe baza datelor din descoperire si strategie si a obiectivelor specifice, poti incepe sa creezi planul pentru site-ul tau, care include caile utilizatorilor, caracteristici, functionalitati, wireframes si un document de specificatii.

Este o etapa incredibil de importanta, mai ales pentru proiectele mari. Aceste documente te ajuta sa construiesti fundatia potrivita pentru site, sa incluzi toate caracteristicile necesare si sa te mentii in buget. 

3. Design

Aici toate lucrarile din culise prind viata. Designerii creeaza machete pentru diferite dispozitive (desktop, tableta si mobil) pe baza wireframe-urilor create in faza de arhitectura informatiei.

Pentru prima data vezi cum arata site-ul, culorile, fonturile si brandingul companiei tale. Este foarte interesant pentru oamenii implicati in proiect sa vada in sfarsit cum va arata totul.

Pont: principii de web design care vor asigura succesul.

In timpul fazei de proiectare, aspectul, senzatia nu sunt create pe baza gusturilor sau preferintelor tale personale, ci sunt reprezentative pentru obiectivele site-ului si branding. Fiecare pagina ar trebui sa aiba o amprenta atat de bine definita incat, daca ai elimina logo, utilizatorii l-ar recunoaste in continuare drept site-ul companiei tale.

In aceasta etapa este usor de observat daca lipseste ceva. Dupa ce machetele au fost revizuite si aprobate de tine, designerul trimite proiectul echipei de dezvoltare.

4. Dezvoltare

Acest pas este „invizibil” pentru tine si clienti.

Dezvoltatorii codifica machetele pe care designerii le-au finalizat in pasul anterior, iar site-ul prinde viata din punct de vedere al functionalitatii. Este important sa lucrezi cu dezvoltatori calificati, deoarece indiferent cat de minunat este site-ul tau, daca nu functioneaza corect, vei pierde clienti si vanzari.

5. Asigurarea calitatii

Se trece printr-un proces de testare specific si se verifica site-ul pe mai multe dispozitive si browsere pentru a ne asigura ca paginile se incarca rapid si corect pe mobil, tableta si desktop.

Sunt testate toate caracteristicile si functionalitatile sa fie conforme cu documentul de specificatii.

Acesta este momentul in care proiectul este partajat cu tine pe serverul web si poti incepe sa-l populezi cu continut. Tot continutul ar trebui sa fie incarcat in timpul acestui pas.

Dupa ce continutul a fost incarcat si site-ul web testat, este gata pentru lansare si un administrator de sistem preia site-ul live.

Dupa ce site-ul a fost lansat, poti incepe sa te concentrezi pe atragerea de trafic si pe convertirea vizitatorilor in clienti cu o strategie de marketing coerenta si antrenanta.

Autor

INSTATIC este o agenție de marketing online specializată în web design și generarea de trafic pe site și vânzări din motoarele de căutare și reclame plătite (SEO/SEM).

Ai nevoie de ajutor cu Web Design?

Contactează-ne să discutăm despre Web Design sau cere o ofertă de preț personalizată!


Your message has been sent successfully.
Sorry, error occured this time sending your message.

Articole recente Web Design

Sunteți în căutarea unor sfaturi și informații valoroase? Fiecare dintre aceste aricole, din categoria Web Design, este mai bun decât cel citit.