30 statistici despre UX Design pe care trebuie să le cunosti

30 statistici despre UX Design pe care trebuie să le cunosti

Știm cu toții cât de enervant este atunci când vizitezi un site web sau o aplicație și te confrunți cu o experiență de utilizator slabă. Mai departe, dincolo de a fi frustrant, un Design UX slab provoca daune serioase cifrei afaceri.

Având în vedere că oamenii petrec din ce în ce mai mult timp online, nu a fost niciodată mai important să vă asigurați că prezența dvs. online este cu mult peste ceilalți în ceea ce privește gradul de utilizare.

30 de statistici UX Design

#1. Timpii lenți de încărcare a imaginii pot determina 39% dintre utilizatori să abandoneze un site (Sursa: ukwebhostreview.com)

#2. 90% dintre utilizatori au încetat să mai folosească o aplicație din cauza performanței slabe (Sursa: toptal.com)

#3. 57% dintre utilizatori spun că nu vor recomanda o afacere cu un site mobil proiectat prost (Sursa: socpub.com)

#4. 88% dintre utilizatorii online sunt mai puțin probabil să revină pe un site după o experiență proastă (Sursa: toptal.com)

#5. 70% dintre companiile online care eșuează fac acest lucru din cauza uzabilitatii slabe (Sursa: smallbizgenius.net)

#6. Între 15% și 30% dintre oameni abandonează site-urile din cauza experienței proaste a utilizatorului (Sursa: uxdesign.cc)

#7. 44% dintre cumpărătorii online vor spune prietenilor despre o experiență proastă online (Sursa: youpicom.fr)

#8. 48% dintre utilizatori spun că, dacă vizitează un site de afaceri care nu funcționează bine pe mobil, îl iau ca pe un indiciu că afacerii nu îi pasă (Sursa: blog.marginmedia.com)

#9. 32% dintre toți clienții ar înceta să facă afaceri cu o marcă pe care o iubesc după o experiență proastă (Sursa: pwc.com)

#10. 86% au șters sau dezinstalat cel puțin o aplicație mobilă din cauza unor probleme cu performanța acesteia (Sursa: appdynamics.com)

De ce este atât de important să-ți faci UX corect

#11. 83% dintre oameni spun că „o experiență fără întreruperi pe toate dispozitivele” este foarte importantă (Sursa: Toptal.com)

#12. Un design UX mai bun ar putea genera rate de conversie de până la 400% (Sursa: Forrester.com)

#13. Cheltuirea a 10% din bugetul de dezvoltare pentru utilizare ar trebui să vă îmbunătățească rata de conversie cu 83% (Sursa: nngroup.com)

#14. Judecățile privind credibilitatea site-ului sunt 75 procente bazate pe estetica generală a unui site (Sursa: invisionapp.com)

#15. 85% dintre adulți cred că site-ul mobil al unei companii ar trebui să fie la fel de bun sau mai bun decât site-ul lor desktop (Sursa: visual.ly)

#16. Fiecare dolar investit în UX are o rentabilitate de la 2 la 100 USD (Sursa: theamericangenius.com)

#17. 73% consideră că experiența este un factor important în deciziile lor de cumpărare, în spatele prețului și calității produsului (Sursa: pwc.com)

#18. Focus on UX încurajează clienții să plătească cu 14,4% mai mult și le crește nerăbdarea de a recomanda produsul altora cu 16,6% (Sursa: forrester.com)

#19. Până în 2020, se preconizează că experiența clienților va depăși prețul și produsul ca diferențiere cheie a mărcii (Sursa: walkerinfo.com)

#20. O creștere de 62% a vânzărilor totale este înregistrată pentru companiile care și-au trecut site-urile web la design responsive (Sursa: webandcrafts.com)

Statistici UX pentru succes

#21. 70% dintre oameni defilează conținut, dar doar 20 de procente defilează până jos (Sursa: brandminds.ro)

#22. 44% dintre utilizatori vor pleca dacă nu există informații de contact (Sursa: ukwebhostreview.com)

#23. 86% dintre utilizatori doresc să găsească mai multe informații despre produsele și serviciile unui site după ce ajung pe o pagină de pornire (Sursa: userbrain.net)

#24. 70% dintre oameni acordă atenție listelor cu marcatori (Sursa: ukwebhostreview.com). 55% se uită la liste fără marcatori (Sursa: tytonmedia.com)

#25. Glisoarele de conținut nu funcționează – doar 1% dintre utilizatori fac clic pe ele (Sursa: userbrain.net)

#26. 47% dintre utilizatori se așteaptă ca site-urile web să se încarce în mai puțin de 2 secunde (Sursa: bluecorona.com)

#27. Utilizatorii scanează site-urile web și în 2,6 secunde își creează prima impresie în cea mai interesantă secțiune a aspectului (Sursa: sweor.com)

#28. În medie, vizitatorii petrec 80% din timp vizualizând jumătatea din stânga a paginii și 20% vizualizând cea din dreapta (Sursa: nngroup.com)

#29. Pe un site mobil, aproximativ jumătate dintre utilizatori încep să defileze în 10 secunde și 90% în 14 secunde (Sursa: sectorlight.com)

#30. 59% dintre oameni preferă un site web frumos proiectat. (Sursa: https://www.ukwebhostreview.com)

V-a surprins vreuna dintre statistici despre UX Design?

Citeste si: Audit UX: îmbunătățirea experienței utilizatorului pe site

Autor

INSTATIC este o agenție de marketing online specializată în web design și generarea de trafic pe site și vânzări din motoarele de căutare și reclame plătite (SEO/SEM).

Ai nevoie de ajutor cu UX Design?

Contactează-ne să discutăm despre UX Design sau cere o ofertă de preț personalizată!


Your message has been sent successfully.
Sorry, error occured this time sending your message.

Articole recente UX Design

Sunteți în căutarea unor sfaturi și informații valoroase? Fiecare dintre aceste aricole, din categoria UX Design, este mai bun decât cel citit.