SEO in promovare online organica, de ce este necesar?
  • INSTATIC
  • SEO
  • SEO in promovare online organica, de ce este necesar?

SEO in promovare online organica, de ce este necesar?

In ciuda tendintelor emergente mai sexy, realitatea este ca nu poti construi o prezenta online puternica si o strategie de promovare online de succes fara SEO.

Optimizarea web este o parte integranta a strategiei de promovare digitala a unei companii, dar uneori poate fi uitata, pentru a se concentra pe castiguri mai rapide.

Daca vrei sa castigi cu marketingul digital, trebuie sa incetezi sa-ti concentrezi toata energia pe TikTok si pe tendintele fierbinti si, in schimb, sa accentuezi unul dintre elementele fundamentale care compune o strategie de promovare online de succes - optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO).

De ce este important SEO in promovare online?

Este usor sa uiti de SEO. Este unul dintre elementele de baza in promovarea pe internet, care exista de atata timp, incat avem tendinta sa uitam de el.

Acest lucru este des intalnit in randul companiilor mici si mijlocii care poate nu au resursele necesare sa investeasca intr-o strategie de promovare online pe termen lung. Devine astfel dificil sa convingi factorii de decizie de importanta SEO, deoarece este usor legat de anumite cifre financiare. In plus, majoritatea oamenilor s-ar putea sa nu inteleaga cu adevarat ce este SEO si cum poate ajuta cu succes prezenta online a unei companii.

Dar, in ciuda tendintelor, realitatea este ca nu poti construi o prezenta online de succes si o strategie de promovare online buna fara sa acorzi atentie la SEO in strategia de marketing digital.

De ce SEO conteaza in strategia de promovare online?

  • Cautarea organica. Intr-o lume a traficului platit, cautarea organica domina. Este sursa de trafic care continua sa ofere clicuri, indiferent daca platesti sau nu. Este o sursa gratuita de trafic calificat direct interesat de ceea ce ai de oferit.
  • Credibilitate. Daca un utilizator continua sa-ti vada site-ul si firma pe Google, fara sa-si dea seama, iti va atribui o anumita autoritate si credibilitate. Acest lucru poate fi valorificat pentru a genera conversii.
  • UX bun. Nu poti avea un SEO bun fara sa fii atent la UX. Daca urmezi cele mai bune practici SEO de astazi, te vei poziționa cu mult inaintea concurentilor.
  • ROI. SEO este o strategie de marketing digital rentabila, care poate genera o rentabilitate ridicata a investitiei (ROI) atunci cand este facut corect.

Am putea enumera zeci de alte motive pentru care SEO conteaza, dar, practic se reduce la aceste 4 lucruri. Daca generam trafic, stabilim autoritate si implementami o experienta de utilizator convingatoare, totul se va alinia in favaoare ta.

Acum, cum procedam pentru a implementa o strategie SEO de succes? Iata cateva sugestii:

Cei 3 piloni de la baza SEO

Este usor sa fii depunctat la capitolul SEO. Exista zeci de tactici si tehnici diferite pe care le poti implementa. Dar daca nu incepi cu elementele de baza, totul va fi o pierdere de timp, energie si efort.

Credem ferm in acesti trei piloni SEO:

  • Tehnic. Aici este partea plictisitoare a SEO, dar trebuie facuta. Include sarcini precum remedierea erorilor tehnice, utilizarea structurii URL adecvate, configurarea ierarhiei corecte a site-ului web, gestionarea vitezei de incarcare a site-ului web, etc.
  • Continut. Desi este mai interesant si creativ decat SEO tehnic, continutul necesita timp si este costisitor. Acestea fiind spuse, este combustibilul pentru orice strategie SEO buna. Fara el, nu ajungem nicaieri.
  • Autoritate. Trebuie sa profiti de autoritatea altor site-uri web pentru a te diferentia de concurenta. Cu cat te aliniezi mai mult cu alte site-uri de incredere, cu atat vei creste mai repede.

Alege local SEO pentru promovare online

Stiai ca 46% din toate cautarile Google au intentie de cautare locala? Sau ca 81% din cei care efectueaza o cautare cu intentie locala viziteaza sau suna compania in 24 de ore?

Oamenii cauta pe Google atunci cand doresc sa gaseasca un anumit produs sau serviciu in zona lor. Companiile care prioritizeaza SEO local sunt cele care apar in rezultatele cautarii locale. Asigura-te ca esti tu! Lucreaza cu o agentie SEO din Craiova!

Autor

INSTATIC este o agenție de marketing online specializată în web design și generarea de trafic pe site și vânzări din motoarele de căutare și reclame plătite (SEO/SEM).

Ai nevoie de ajutor cu SEO?

Contactează-ne să discutăm despre SEO sau cere o ofertă de preț personalizată!


Your message has been sent successfully.
Sorry, error occured this time sending your message.

Articole recente SEO

Sunteți în căutarea unor sfaturi și informații valoroase? Fiecare dintre aceste aricole, din categoria SEO, este mai bun decât cel citit.